За мен, Мел и книгите ми

За мен, Мел и книгите ми

16 януари 2022
  • Сподели:
 
 
Един роман, който се превърна в моя лична мисия още преди да завърша последните му страници.
Аз съм обикновено момиче, чиято мечта винаги е била модата. Никога не съм подозирала, че ще пиша, но в един момент от живота ми толкова много оплетох конците на чувствата си, че те се затегнаха около гърлото ми като невидима плетеница, избродирана от отминали болки. В такива моменти е време за лични революции. Кръстих моята "любоВ с главно В"!
Една книга, която написах със сълзи в очите и хлипайки си обещах да превърна в бестселър, защото бях убедена, че мнозина имат нужда от нея. Книга, която исках да замисля, провокира и променя. И тя успя! Ежедневно получавам съобщения от читатели, дръзнали да променят съдбата си.
Аз живях 13 години в рамки, които ми стискаха, а нямах смелостта да разруша. Накрая острите им ръбове се впиха до лудост в сърцето ми. Болката беше нетърпима! Много често сами не осъзнаваме какво си причиняваме, бягаме в лабиринти, от чиито сенки не виждаме изход. Това се превърна неусетно в моя мисия - да предпазя сърцата от моите болки и страхове.
Точно година по-късно, на същата дата - 13 ноември, но 2020, издадох втората част на романа - "Дилър на рози".
Всички искаха втора част, искаха още от света на Мелани и Виктор. Не мислех, че съм способна на такава огромна крачка. Моята идея не беше да се превръщам в писател, а само да споделя историята си, а нейните букви да започнат да тършуват из емоциите вътре в сърцата.
Докато една сутрин отново не усетих онзи порив за промяна първо вътре в мен самата, а после и в хартиената ми двойничка Мелани.
"Дилър на рози" е едно различно от очакваното продължение, защото отново е отражение на реалния свят. Той не винаги е това, което очакваме. Границата между борбата за миналото и щастието в сегашно време е тънка! Не винаги разбираме, че я настъпваме, прескачаме, задминаваме, а после питаме скришно образа в огледалото къде грешим, защо не можем да продължим напред, кога свършва болката, къде започва новото начало. Една книга, в която сбих себе си със спомените, но оцелях. И това е главната й идея. Човек може да постигне всичко, стига да има вярата и малко останала надежда. Да стискаме отчаяно миналото е много по-болезнено, от колкото да продължим напред окъсани, разбити, уморени, но с гордо вдигната глава към нови хоризонти. И да оставим всички отминали демони зад гърба си!
"Дилър на любов" издадох заедно с "Дилър на рози". Никой не подозираше за тази книга. Тя беше комплимент към всички 1000 предварителни поръчки на "Дилър на рози", беше моето "Благодаря!" към всяко едно сърце за доверието, подкрепата и силата, които се превърнаха в моя опора. Книгата съдържа любими цитати (защото всички обожаваме и подчертаваме цитатите в книгите ми с химикалка) от двата романа + стихове.
"Букет от думи" - още 1 спонтанна книга, сътворена за рекордно кратко време. Замисълът на тази книжка бе да е цветна, пъстра, вдъхновяваща и творческа искрица, посветена на 8 март и всяко едно женско сърце. Тя събира в себе си около 40 текста за жените, най-добрата приятелка, майката и любовта. Приютява и над 35 мои рисунки сред шарените си корици. Рисуването е огромна част от мен , която заслужаваше най-накрая да намери място сред редовете ми. И избра перфектната книга, в която да го направи.
"Букет от думи" беше лимитиран тираж до изчерпване на количествата.
Макар това малко творческо бижу да ми е любимо, неговият замисъл бе да е лимитирано, специално и неповторимо, това в неговият чар и аз няма да му го отнема.
Същото важи и за другатта ми лимитирана книга, която издадох на 18.08.2021 по повод Рождения ми ден - "В одежди от чувства". Тя е вече изчерпана, но отново събра между кориците си емоциите ми и двадесетина мои рисунки и скици на модна тематика. 
 
Книгите ми ги няма в търговската мрежа и книжарниците! И причината далеч не е в големите % печалба, които те искат от коричната цена. Всяка една моя книга е много лична за мен и държа да я получавате с лично послание, автограф и панделка, а въпросните "проценти" да ги давам на Вас под формата на различни отстъпки и подаръци. Защото всеки един от Вас за мен е много специален. Разходете се из тази страница, из някоя от книгите ми и сами ще го усетите. Това съм аз , моят свят и искам да достигаме до Вас по този начин - с усмивка!
Скоро очаквайте новия ми роман - "Докато сМЕЛостта ни раздели", продиктуван отново от поредната ми лична кауза. Той е посветен на домашното насилие. Тема за която трябва да се говори! Колкото и да ми е трудно, ще напиша тази книга, защото съм убедена, че някъде има сърце,което се нуждае от нея и вярата в живота, която ще му вдъхне!
 
Не на последно място - ако искате да издадете книгата си, а не знаете как, трябва Ви съвет - пишете ми, с радост ще Ви помогна. Не искам нищо в замяна , освен още 1 реализирана българска книга! 
Бъдете горди, непримирими и вдъхновени по пътя на личното щастие и мечтите! Не позволявайте на никого да подценява, да се съмнява или да затъмнява огъня, който гори в сърцата Ви - докато той гори, значи сте по своя път! ❤
 
Милена/ Мел