За Милена

За Милена

 
Здравейте, скъпи сърца! Казвам се Милена - авторът на "любоВ с главно В"и "Дилър на рози", момичето от  всички снимки, човекът, който приема всяка една Ваша поръчка и на когото споделяте най-съкровените си истории! Може би Ви е интересно коя съм извън образа на Мел или да научите нещо повече за мен.
 
Мога да Ви кажа, че съм завършила Европеистика, макар да мразя политиката от дън душа, както и че съм учила 4 езика, макар да говоря и зная само 2 от тях -английски и немски. Мога да Ви споделя още, че съм работила в аптеки, като фотограф и стилист, модел и управител на заведение. Или че съм живяла в Щатите, Кипър, Дания, Шотландия и Англия. Но всичко това не е от значение, или поне не и тук, и не в момента.
 
Аз съм "писател" с кауза.
 
Сложих кавичките, защото никога не съм имала за цел да напиша книга, дори всичките ми учители по литература в гимназията да ми се молеха да следвам журналистика или филология. Винаги голямата ми мечта е била модата и в някаква степен тя ми се сбъдна. Тази година вече ще е ударна за мен и в това отношение. А защо "писател с кауза"? "любоВ с главно В" се роди от една адска болка, която не издържах да пазя повече за себе си. Започнах книгата на шега мислейки, че ще се откажа на 30-40 страница, когато стихиите в мен са вече отшумели. Но нещо ме накара да продължа - тази спонтанна идея се превърна несъзнателно в кауза. Моята кауза! Изпитах адското желание никой да не жертва толкова дълго своето щастие като мен, защото вече бях разбрала, колко непосилна болка и грамадна тежест на плещите е това. Знаех, че тази жертва винаги остава в сянка. Исках да помогна на всички "лутащи се" души като моята. Или поне да опитам. Този мой опит се превърна в бестселър!
 
През годините в които бях заклещена в оковите на тази задушаваща връзка, все се надявах да намеря подобна книга, която да ми "отвори очите" - истинска история без цензура, с истинската емоция на преживяното, която да ме разтърси и осъзнае, да ми отговори на всички въпроси безпристрастно. И мисълта, че някое друго момиче/момче има нужда от същото и също като мен не го намира, не ми даваше мира.
Затова не бях смела, както всички Вие ме наричате, просто бях себе си! Истинската Милена облече одеждите на Мел и запретна ръкавите им, за да докосва сърца. Не спестих на никого нищо с този роман, най вече на себе си. Сигурно затова се нарежда в личните ви класации за най-любим роман, защото в него няма нищо изкуствено, препудрено и спестено.
 
Поискахте и втора част - подарих ни я с името "Дилър на рози". Книга, която илюстрира отчаянието, празнотата, изборът ни за самота пред това да допуснем отново да бъдем наранени.
Как от едната крайност решаваме да прескочим в другата?
Къде е тънката граница между "обичам те повече от себе си" в минало и сегашно време?
Кой е "Джак" и защо сами избираме да влезем в образа му?
Колко удара на сърцето струва смелостта?
 
Пиша всичко това, за да благодаря на всички за огромното доверие, което ми гласуваха, избирайки точно моите книги! Благодаря на всички, които споделиха емоцията си след прочит и които ме подкрепят във всичко, което правя. Благодаря на тези, които извадиха пред мен на показ своята любов с главна буква и ми я разказаха. Огромен респект и уважение към доверието Ви. Точно защото съм "писател с кауза" бих изслушала всяка една Ваша история, която прелива от сърцето да бъде споделена. Бих Ви дала съвет и утеха, защото зная колко важни са те за Вашето сърце! Не целя слава, нито известност, нито масова комерсализация. Затова, както често Ви казвам, книгата я няма по книжарници и онлайн "сергии". Много държа на контакт с всеки един от Вас и да получи своята "порция любов" надписана, подписана и с панделка, колкото и да ме претиска времето и да не смогвам.
Защото всеки един от Вас е специален!
 
На всички, които не са чели романа все още - бъдете смели, горди и непримирими. И винаги, винаги избирайте щастието! Огромно благодаря към всички Ви! 
 
Милена